bub
Pint of Science 2016

Logo PoSPint of Science arribarà a Girona el 2016.

Girona  acollirà per primera vegada el Festival Internacional de Ciència Pint of Science.

La cita serà els dies 23, 24 y 25 de maig.

Girona serà una de les 17 ciutats que celebraran la 2a edició a Espanya d’aquest important festival de ciència.

 

Pint of Science ha començat a escalfar motors per l’edició de 2016. Els propers 23, 24 i 25 de maig, els bars tornaran a omplir-se de ciència en un intercanvi de persona a persona, amb xerrades adaptades per arribar a tota la societat. Conferències pensades perquè els científics de la nostra ciutat donin a conèixer a la gent les investigacions que es duen a terme en centres i institucions locals.

Girona s’afegeix així al llistat de ciutats noves (Oviedo, Logroño, Bilbao, Valladolid, Palencia, Santander, Gijón i Castelló) per al 2016, i a aquelles que repeteixen després de l’èxit de l’any passat (Madrid, Barcelona, Saragossa, Murcia, Donosti-Sant Sebastià, Iruña-Pamplona, Santiago de Compostela i València).

Mapa

El proper mes de maig, en un bar de la nostra ciutat, tindran lloc xerrades, demostracions i experiments en directe per tal que la investigació acadèmica sigui més accessible. Els temes de les conferències seran variats, i englobaran diversos camps: es parlarà de física, de química, d’astronomia, de psicologia, d’història, d’arqueologia, de robòtica, de tecnologia, etc. L’entrada serà gratuïta i tota la informació estarà a la web http://pintofscience.es/.

¿Com va sorgir Pint of Science?

El 2012, els investigadors Michael Motskin i Praveen Paul, de l’Imperial College de Londres, van posar en marxa un esdeveniment anomenat ‘Meet the Researchers’ (“Coneix als investigadors”) on van dur a malalts de Parkinson i Alzheimer als laboratoris per veure exactament què s’estava fent en la investigació de les seves malalties. Quan van comprovar l’interès de la gent, van decidir que, de la mateixa manera que ells anaven als laboratoris per tal d’acostar-se a la ciència, la ciència també podia anar a buscar a la gent, si no a les seves cases com a mínim als bars. Després d’aquell primer èxit, l’edició del 2014 va incloure a Irlanda, França, els Estats Units, Suïssa i Austràlia.

¿Com va arribar a Espanya?

Al nostre país va arribar de la mà de la matemàtica Inés Garmendia i del físic Gaspar Sánchez, que articulen l’equip de voluntaris que fan possible ara per ara Pint of Science. Dissenyadors, experts en comunicació, periodistes, blocaires i (com no) investigadors de tots els camps que busquen ponents, bars i finançament.

El passat mes de maig, més de 25 bars de 8 ciutats espanyoles van ser l’escenari, per primera vegada a Espanya, del Festival Internacional de Ciència Pint of Science. La convocatòria va ser tot un èxit de públic, i tant els bars com els científics van quedar encantats amb l’experiència.

A Girona, l’equip coordinador està format per Rafael Balaguer (president) i Jèssica Lleonart (responsable de comunicació) d’AstroGirona (Associació Astronòmica de Girona).

Us esperem als bars!

Contacte per a premsa a Girona:
Rafael Balaguer
presidencia@astrogirona.com

Informació de l’esdeveniment:
http://pintofscience.es/

Contacte (general):
prensa@pintofscience.es

Xarxes socials:
Twitter: @pintofscienceES
Facebook: pintofscienceES

 

FacebookTwitterGoogle+Compartir