bub
Blog

Taller : Captura d’imatges de cel profund amb N.I.N.A.

Posted in: on 30 d'octubre de 2023

Després dels últims tallers d’AstroGirona arrel dels quals ja sabeu muntar el telescopi i fer-lo funcionar amb l’ordinador, el següent pas és connectar una càmera i començar a capturar la bellesa que s’amaga al cel nocturn.

La intenció del taller és explicar-vos quin material necessitem, partirem d’una configuració mínima i donarem pinzellades dels equips més avançats, així com els programes per controlar-ho tot.

Guió del curs:

  • Equip necessari
  • Imatges “ligth” i preses de calibració
  • Instal·lar NINA, Astap, phd2guiding…
  • Configuració i utilització

Aquesta primera part serà molt teòrica i es donarà per fet que sabeu muntar i alinear el telescopi correctament a la polar així com connectar-lo i utilitzar-lo des de l’ordinador.

I aprofitant que tenim lluna nova, si el temps i les ganes ho permeten, un cop acabem podem anar a Can Llach a fer la pràctica.

El curs es farà al Centre Cultural Can Roig, a la sala de la biblioteca. Dia 10 de Novembre de les 20h a les 22h, i serà facilitat per el nostre company d’AstroGirona Àlex Bueno.

Per als qui vulguin assistir, caldrà inscriure’s a axelsoftware@gmail.com per tal d’organitzar-lo.

També anirà bé saber quin telescopi i muntura voleu connectar.

PREU: Per als socis és gratuït. Per als no socis hem pensat un preu de 36€, que és una quota anual d’AstroGirona i així podrà assistir a altres cursos i venir a totes les sortides d’observació que es realitzin amb el seu equip.

ATENCIÓ! El curs es fa a la sala de la biblioteca del Centre Cultural Can Roig, no al Mas Roig.

 Ubicació Centre Cultural Can Roig.  C/Lleó I, 2, 17240 Llagostera (Girona).

 

FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag