bub
Blog

Sortida megalítica

Posted in: on 17 d'abril de 2012
When:
6 de maig de 2012 @ 10:00 – 20:00
2012-05-06T10:00:00+02:00
2012-05-06T20:00:00+02:00

El paisatge ens parla: del Neolític al segle X

En aquesta excursió, d’un dia de durada, visitarem l’entorn de Llagostera tot fent un recorregut pel paisatge dels massissos de les Gavarres i l’Ardenya i la vall del Ridaura que també serà un viatge per la història que ens portarà des de la prehistòria neolítica i els constructors de megàlits fins al Baix Imperi romà i a l’Edat Mitja.

Per fer aquest viatge comptarem amb la guia de Rafael Balaguer i Marc Heras, investigadors de l’Agrupació Astronòmica de Girona www.astrogirona.com, que estan realitzant una recerca integral sobre els monuments megalítics de la zona. A més de mostrar-nos tots els principals tipus de construccions megalítiques, compartiran amb els expedicionaris l’essència de la seva investigació arqueoastronòmica, explicant-nos la metodologia utilitzada sobre el terreny, així com la seva visió sobre la transició cultural entre el Paleolític i el Neolític, relacionant estretament la història i la cultura amb la geografia i el geomagnetisme.

Detalls de la sortida:

Data: 06 de maig de 2012.
Hora de sortida: 10:00.
Hora d’arribada: 20:00.
Lloc de trobada: pàrking de l’Hostal El Carril de Llagostera.
Accedeix al mapa del lloc de trobada
Mapa de situació dels monuments visitats aquí

Important: El desplaçament es farà amb els cotxes dels expedicionaris, així que es prega puntualitat i que es notifiqui la voluntat d’assistir a la sortida doncs així podrem optimitzar els vehicles encabint el major nombre de persones en cada cotxe. Podeu trucar a Rafael Balaguer al 626229549 o també enviar un email a rafaelbalaguer@telurium.net per tal de formalitzar la vostra reserva o fer els comentaris que considereu oportuns.

La sortida és apta per a tothom ja que es pot arribar en cotxe fins a pràcticament tots els monuments visitats. Cal preveure però una suau caminada de 45 minuts (anar i tornar) per visitar la Cova de Sa Tuna (Solius, Santa Cristina d’Aro). Hi hauran corbes a la carretera, atenció al mareig!

Cal portar calçat adient per caminar per la muntanya i pel bosc, roba còmoda i fresca i tot el menjar i beguda que es consideri adient. Dinarem al paratge de la Font Picant, a Santa Cristina d’Aro. També, qui ho desitgi podrà dinar al Restaurant Font Picant.

No oblideu la càmera fotogràfica, prismàtics opcionals! Us hi esperem!

Podeu accedir a la ruta completa des d’aquí

Galeria d’imatges de l’edició de 2011 aquí

FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag