bub
Blog

Jornada astronòmica a la Vall de Llémena

Posted in: on 23 de maig de 2022
When:
16 de juny de 2022 @ 12:00 – 23:59
2022-06-16T12:00:00+02:00
2022-06-16T23:59:00+02:00

Jornada astronòmica a la Vall de Llémena.

El dia 16 de juny de 2022 participarem en una jornada molt especial! Acompanyarem els alumnes de primer d’ESO de l’Institut Vall de Llémena en la seva setmana de projectes, que completaran gaudint d’una acampada en plena natura.

Sí, els alumnes estaran al Terreny d’Acampada La Planta, i ens trobarem amb ells per fer diversos tallers i també observacions astronòmiques. La Planta és un terreny d’acampada situat a la Vall de Llémena, a tocar del Parc Natural de la Zona Volcànica de La Garrotxa. Es tracta d’una gran esplanada amb instal·lacions a l’exterior. La Riera de Llémena, que està al costat del terreny, és ideal per fer grans descobertes i arribar a bons llocs per a banyar-se.

Així, durant el dia, durem a terme el taller de creació de cràters i el de creació i llançament de coets d’aigua. També podrem fer observació solar amb telescopi.

Taller de cràters
Taller de cràters
Taller de coets d'aigua
Taller de coets d'aigua

Taller de coets d'aigua

Taller de coets d'aigua

A la nit, facilitarem una observació astronòmica amb telescopis, un planetari natural! En aquesta observació, primer a ull nu, els alumnes aprendran a orientar-se de nit, a identificar les estrelles més brillants i les constel·lacions principals visibles aquella nit, de la ma d’alguns tastets de mitologia.

I tot seguit, els objectes visibles amb els telescopis ens permetran fer un viatge pel cicle vital de les estrelles, doncs podrem observar estels dobles, cúmuls d’estels, nebuloses planetàries, romanents de supernova… i també podrem fer un cop d’ull a algunes galàxies, tot passejant pel cel profund cercant objectes del catàleg Messier.

FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag