bub
Blog

Exoplanetes: a la recerca d’una altra Terra

Posted in: on 17 de novembre de 2023
When:
27 de novembre de 2023 @ 19:00 – 20:30
2023-11-27T19:00:00+01:00
2023-11-27T20:30:00+01:00
Where:
Biblioteca Julià Cutiller
C/ Lleó I
2. 17240 Llagostera
Girona

Exoplanetes: a la recerca d’una altra Terra.

L’activitat és gratuïta i no cal inscripció prèvia. Es durà a terme el dilluns, 27 de novembre a les 19:00, a la Sala d’Actes de la Biblioteca Julià Cutiller de Llagostera, situada al Carrer Lleó I, 2. Centre Cultural Can Roig.

Exoplanetes, Unió Astronòmica Internacional
Exoplanetes, Unió Astronòmica Internacional

Es tracta d’una xerrada de divulgació cièntífica a càrrec d’Ignasi Ribas, director de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i Professor d’Investigació de l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE) que pertany al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). És llicenciat i doctor en física per la Universitat de Barcelona (UB).

Entre d’altres qüestions, es tractarà l’emocionant cerca de planetes habitables més enllà del nostre sistema solar i es presentaran els darrers avenços en la detecció i caracterització d’exoplanetes que podrien albergar condicions propícies per a la vida tal i com la coneixem.

Trànsit de l'exoplaneta TOI 1131.01b, Rafael Balaguer
Trànsit de l’exoplaneta TOI 1131.01b, Rafael Balaguer

Ignasi Ribas, Generalitat de Catalunya
Ignasi Ribas, Generalitat de Catalunya

Ignasi Ribas és el director de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i Professor d’Investigació a l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE-CSIC). La seva activitat científica se centra en la recerca d’exoplanetes amb l’objectiu de descobrir nous planetes semblants a la nostra Terra. Té un paper destacat en diverses missions espacials i instruments astronòmics i també coordina el desenvolupament de projectes de nanosatèl·lits com a director de l’IEEC. Ha publicat més de 300 treballs d’investigació en revistes internacionals, incloent-hi les prestigioses Nature i Science. Va rebre el Premi Ciutat de Barcelona 2018 en l’àmbit de Ciències Experimentals i Tecnologia.

Aquesta activitat forma part del projecte BiblioSTEAM, coordinat pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona.

FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag