bub
Blog

Conferència “Els forats negres: cruïlla en el desenvolupament de les teories físiques”

Posted in: on 21 de febrer de 2024
When:
22 de febrer de 2024 @ 19:00 – 20:30
2024-02-22T19:00:00+01:00
2024-02-22T20:30:00+01:00
Where:
Biblioteca Julià Cutiller
C/ Lleó I
2. 17240 Llagostera

“Els forats negres: una cruïlla en el desenvolupament de les teories físiques”

LLOC: Biblioteca Julià Cutiller, Llagostera

DIA: 22 de febrer de 2024, dijous

HORA: 19:00 h

Conferència a càrrec de Carlos Sopuerta (Institut de Ciències de l’espai i institut d’estudis espacials de Catalunya).

Carlos Sopuerta és Doctor en Física per la Universitat de Barcelona (1996), on va ser professor ajudant (1996-1998). Actualment és Investigador Científic a l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE, CSIC i IEEC) i coordinador del Grup d’Astronomia Gravitacional – LISA.

L’objectiu principal d’aquesta xerrada es exposar de forma breu i amena el concepte de forat negre, i com aquesta idea ha anat agafant cada vegada més importància a diferents camps de recerca: Astrofísica, Cosmologia, Física Fonamental, Ciència de Materials, etc.

De fet, és l’objecte central en alguns d’ells. Després es mostraran els diferents esforços experimentals i observacionals que s’han realitzat, i es realitzaran en el futur, per aprendre més sobre ells, posant especial atenció en els grans avanços que aquesta recerca apassionada ha produït en la tecnologia.

La Biblioteca Julià Cutiller participa al projecte BiblioSTEAM per fomentar el coneixement científic i tecnològic. El projecte pretén fomentar el coneixement i les disciplines científiques i tecnològiques entre els usuaris de les biblioteques de les comarques gironines.

És un projecte coordinat pel Servei de biblioteques de la Diputació de la Diputació de Girona, que compta amb el suport de dues entitats per dur-lo a terme: l’ACDIC (Associació Catalana de Divulgadors Científics) i l’empresa Innova’t Educació per als tallers de robòtica i programació (adreçats a infants i joves).

Representació artística d'un forat negre. NASA
Representació artística d’un forat negre. NASA

FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag