bub
Blog

El cant d’Orió, sonificació d’una constel·lació

Posted in: General, Portada, Recerca on 1 de desembre de 2023

Amb el seu Treball de Recerca de Batxillerat l’Aina Subirana ha aconseguit crear una composició musical a partir de la llum de les estrelles de la constel·lació d’Orió, seguint la metodologia d’Hierospháneia, de Xavier de Palau i Rafael Balaguer.

L’Aina ens explica que “la sonificació és la representació d’un conjunt de dades o informacions com a so. Aquest treball consisteix en la sonificació de la constel·lació d’Orió, portant-ho al final a un àmbit més artístic.

Després d’una part teòrica, amb un telescopi i una xarxa de difracció es van capturar els espectres de les estrelles d’Orió. Més endavant, a partir de les dades extretes es va escriure un codi que les transformava en so. Finalment, inspirant-se en els àudios de diverses estrelles s’ha creat una composició musical.

Podeu descarregar el treball complet aquí.

Podeu escoltar tos els àudios del treball aquí.

Cant d'Orió

Cant d'Orió
Cant d’Orió, Aina Subirana

Rafael Balaguer.

FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag