bub
Blog

Confirmació de l’exoplaneta TOI 1131.01 b

Posted in: General, Portada, Recerca on 22 de desembre de 2023

La finalitat principal del Treball de Recerca de Batxillerat de l’Anna Iglesias Rodríguez, de l’Institut de Palamós, és dur a terme una investigació sobre els exoplanetes, més concretament, determinar si es pot confirmar i caracteritzar químicament un exoplaneta amb un equip mitjanament senzill.

La primera part d’aquest treball inclou una revisió bibliogràfica que ens permet entendre l’univers, més concretament, els planetes i endinsar-nos en el funcionament de la seva detecció, la composició química i els programes necessaris per a la realització del marc pràctic.

A la segona part es duu a terme l’estudi del trànsit i l’espectroscòpia de l’exoplaneta TOI 1131.01 b a l’observatori de Can Roig, per determinar-ne l’existència, la seva composició química i, finalment, verificar si aquest és potencialment habitable.

El treball conclou que, encara que a causa de la tecnologia actual no es pot determinar si l’exoplaneta és potencialment habitable, l’objecte TOI 1131.01 b conté traces dels elements essencials per a la vida tal com la coneixem, coneguts com CHONPS (Carboni, Hidrogen, Oxigen, Nitrogen, Fòsfor i Sofre). Aquest estudi no només contribueix al coneixement actual sobre exoplanetes, sinó que també destaca la viabilitat de fer investigacions amb equips astronòmics no tan avançats.

Trànsit de l'exoplaneta TOI 1131.01b, Rafael Balaguer
Trànsit de l’exoplaneta TOI 1131.01b, Rafael Balaguer

Podeu consultar el treball complet aquí.

Podeu consultar un resum i les observacions del treball aquí.

Rafael Balaguer.

FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag