bub
Blog

Astronomia de posició i seguiment de Saturn

Posted in: General, Portada, Recerca on 1 de desembre de 2023

El Treball de Recerca de Batxillerat de Jofre García Martínez està enfocat a l’astronomia. El treball gira al voltant de la següent pregunta de recerca: com es poden localitzar cossos celestes, què és i com funciona l’astronomia de posició?

En Jofre ens explica que “com a objectiu del treball, em proposo poder respondre a la pregunta inicial, a més d’aprofundir en el fascinant món de l’astronomia.

Nosaltres, la vida que habita el nostre planeta i el planeta íntegrament estem fets de matèria de la mateixa procedència. Els àtoms que ens formen tenen com a origen l’univers. L’univers forma part de la nostra essència. La finalitat de l’astronomia és explicar, entre altres coses, aquest origen.

Els meus pares expliquen que sobre l’any i mig d’edat una de les primeres frases que vaig pronunciar va ser: “mama, mira la Lluna!”. Des de sempre, l’astronomia i tot allò que hi està relacionat, m’ha fascinat. Aquest és el motiu pel qual he volgut vincular aquest treball amb aquest tema.

El treball consta de dues parts, la teòrica i la pràctica. A la primera part en faré una introducció al tema i explicaré els conceptes necessaris per realitzar i comprendre la part pràctica. A la part pràctica, calcularé les coordenades d’alguns planetes del sistema solar. Gràcies a aquestes, serà possible fotografiar aquests cossos celestes i així poder demostrar la veracitat dels càlculs esmentats. També faré un seguiment d’un planeta, per poder fer-ne un estudi i intentar predir la seva posició en un futur.

Per a la part pràctica disposaré de la col·laboració de l’Associació Astronòmica de Girona, “AstroGirona”, que em deixarà un telescopi portàtil per poder realitzar el seguiment planetari i em donarà accés al telescopi principal de l’observatori Can Roig, a Llagostera, amb què poder fotografiar els planetes amb alta qualitat d’imatge.

Podeu descarregar el treball complet aquí.

Astronomia de posició i seguiment de Saturn
Astronomia de posició i seguiment de Saturn, Jofre García

Rafael Balaguer.

FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag