bub
Blog

El cometa C/2023 E3 (ZTF) en el perigeu

Posted in: General, Portada on 2 de febrer de 2023

El dia 1 de febrer de 2023 ens vam ajuntar una colla de gent il·lusionats per “caçar” el cometa en el seu perigeu, màxima proximitat a la Terra, en l’observatori del Centre Cultural Can Roig. Es va poder veure un cometa molt difuminat per la brillantor de la Lluna que il·luminava el cel (Lluna al 87%). Tot i això amb els telescopis d’Astrogirona es va veure un cometa amb una coma àmplia i una cua esvaïda i curta. Si la nit hagués estat més fosca ens hauria mostrat millor tots els detalls.

Després de gaudir mirant-lo pel telescopi, juntament amb Júpiter, la Lluna i la nebulosa d’Orió, li vam fer una foto per acomiadar-nos i recordar aquest cometa que no tornarem a veure.

C/2023 E3 (ZTF) per Jordi Arnella

Imatge de 30 segons realitzada per en Jordi Arnella des de l’observatori de Can Roig

FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag