bub
Blog

El dia de la Lluna Blava

Posted in: General, Portada on 25 de gener de 2019

Aquí us compartim un petit resum d’imatges de l’eclipsi del passat dia 21 de gener de 2019, dilluns, blue monday.

Era un eclipsi interessant, amb Súper Lluna, la Lluna en el perigeu, la seva posició més propera a la Terra. A més era l’últim eclipsi total de Lluna visible des de la nostra posició fins 2022. Des d’un punt de vista més ancestral, aquesta lluna de sang, era una lluna de sang de llop, en algunes cultures s’anomena Lluna del Llop a la Lluna plena del mes de gener. Així, a aquest eclipsi se l’ha anomenat “eclipsi de superlluna de sang de llop”.

No sé si acaba d’agradar-tanta nomenclatura. Però sí que m’ha semblat irònic que, a les 05:47, prop de l’instant de màxima foscor de l’eclipsi, la Lluna s’hagi tenyit també una mica de blau… de manera que en realitat tot plegat va ser un bon presagi d’un fantàstic “blue monday“, el batejat com a dia més trist de l’any.

El color blavós es deu a l’ozó de la nostra atmosfera. Contra el dia més trist de l’any, a mi em va encantar veure l’alba d’aquest dilluns eclipsada, per esdevenir el “dia de la lluna blava”, així, literalment…

A continuació trobareu algunes imatges de l’eclipsi obtingudes per socis d’Astrogirona. Les fotografies són de Jordi Sesé, Marc Bayé, Lluís Amat i Rafael Balaguer.

Ens vam trobar 8 persones al Mas Roig II de LLagostera per observar l’eclipsi. Amb temperatures de -2ºC vam estar gaudint del cel des de les 3:30 de la matinada fins que va sortir el Sol i la Lluna va desaparèixer més enllà del Montseny. L’espera va tenir recompensa:

Eclipsi total de Lluna, Jordi Sesé

Eclipsi total de Lluna, Marc Bayé

Eclipsi total de Lluna, Marc Bayé

Eclipsi total de Lluna, Marc Bayé

Eclipsi total de Lluna, Lluís Amat

Eclipsi total de Lluna, Lluís Amat

Eclipsi total de Lluna, Lluís Amat

Eclipsi total de Lluna, Lluís Amat

Eclipsi total de Lluna, Rafael Balaguer

Rafael Balaguer Rosa.

FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag