bub
Blog

Retransmissió de l’eclipsi total de Sol des de Wyoming

Posted in: Portada on 20 d'agost de 2017

Des del dia 15 d’agost un equip d’astrònoms d’Astrogirona es troba desplaçat als Estats Units per tal d’observar l’eclipsi total de Sol del dia 21 d’agost des de Casper, Wyoming.

Entre altres llocs impressionants ja hem pogut gaudir de les platges i everglades de Miami, el Kennedy Space Center i del magnífic paisatge sempre canviant i sorprenent de Yellowstone.

De camí a Yellowstone, en un lloc perdut de les praderies inmenses de Wyoming, el dipòsit buit de la nostra furgoneta ens va obligar a repostar en un lloc que semblava tret directament d’un fotograma d'”Abierto hasta el amanecer”. Per sort, no vam trobar vampirs allà, però si una senyora que es va meravellar que uns catalans haguessin anat a parar fins a casa seva. No parava d’exclamar “holy moly” amb una cara tan divertida que mai ja no oblidarem! La parada però, ens va permetre comprovar que la solitud de l’entorn té avantatges clares per als astrònoms: contaminació lumínica zero!

I efectivament, a Wyoming hem observat el millor cel de les nostres vides, molt millor fins i tot que a Tanzània o Austràlia.

Continuem el nostre viatge gaudint de cada moment i per a compartir amb vosaltres l’experiència de la màgia que es desplega quan es produeix un eclipsi total de Sol, també realitzarem una retransmissió en directe de l’eclipsi des del nostre camp d’observació, si la tecnologia ho permet i la cobertura no s’eclipsa! ;)

Podreu connectar amb nosaltres en aquest enllaç.

A partir de les 18:00 hora catalana podreu observar el mateix que nosaltres. Esperem tenir sort i que la meteo i la tecnologia ens acompanyin!
FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag