bub
Blog

Postals per a una marató

Posted in: General, Portada on 26 de març de 2017

Ahir, dissabte 25 de març de 2017 vam dur a terme la ja tradicional Marató Messier. Ens vam aplegar 4 telescopis d’Astrogirona per intentar observar el màxim d’objectes del catàleg Messier en una sola nit.

Cometa 41P, M97 i M108. Rafael Balaguer i Jordi Arnella.

No vam poder observar-los tots, doncs els núvols ens van fer acabar la sessió cap a les dues de la matinada, amb força fred. Fins aleshores el cel ens va portar molt bé amb nosaltres i vam poder gaudir d’una gran nit observació en la que fins i tot va participar públic espontani.

Us deixem aquí un petit recull d’alguns dels objectes que vam poder observar. Totes aquestes imatges són una sola captura d’entre 30 i 60 segons d’exposició i amb només un lleu processat, per això la seva qualitat és limitada, però com que la marató requereix anar ràpid, pensem que estan molt bé! Les fotografies són de Jordi Arnella, Jordi Sesé i Rafael Balaguer. Esperem que us agradin!

M1, Jordi Arnella.

M13, Jordi Arnella.

M42, Jordi Arnella.

M51, Jordi Arnella.

M53, Jordi Arnella.

M65 ,M66, Jordi Arnella.

M81, M82, Jordi Arnella.

M97, M108, Jordi Arnella.

M42, Jordi Sesé

Cinturó d'Orió, Jordi Sesé

Cúmul de galaxies de la Verge, Jordi Sesé

M45, Jordi Sesé

Cometa 41P, Jordi Sesé

Rafael Balaguer.

FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag