bub
Blog

He vist estrelles plorant més enllà d’Orió

Posted in: General, Portada on 30 de setembre de 2016

Algú va veure una vegada naus cremant més enllà d’Orió. Devia ser certament una imatge colpidora doncs Roy Batty, el replicant protagonista de Blade Runner, la recordava amb tot detall en el mateix instant de la seva mort. Efectivament, hi ha imatges que queden gravades per sempre en el nostre record i la nostra ànima.

Àfrica és un lloc especial. Quan hi ets tot et recorda que és el nostre bressol com a espècie conscient de l’univers. I si en algun moment tens algun dubte de la potent connexió còsmica que s’estableix allà amb els nostres orígens, només cal buscar els ulls dels seus habitants, o aixecar la mirada al firmament. Totes les imatges i mirades africanes quedaran gravades a foc per sempre en la memòria emocional de qui les hagi observat, fent-nos desitjar tornar-hi una i altra vegada.

I això és el que van fer els nostres companys José Manuel Sánchez Bosch, Josep Maria Petit, Rosa Maria Crosa i Daniel Bosch fa pocs dies, viatjar als nostres orígens. I tot just retornats del viatge, comparteixen algunes de les seves fotografies amb nosaltres, imatges que impacten per la seva bellesa i emoció atresorada en cada píxel.

Jo no he vist naus cremant més enllà d’Orió, però gràcies als nostres expedicionaris, sí que he vist estrelles plorant més enllà d’Orió. Gràcies als meus amics, avui puc emocionar-me com ells amb les seves particulars memòries d’Àfrica. Sí, he vist estrelles plorant més enllà d’Orió, he vist plorant al mateix Orió! Entre moltes altres imatges igualment magnífiques, m’ha emocionat especialment aquesta amb la brillantor dels estels principals del gran Orió, gegant adormit sobre el lànguid horitzó nocturn del Delta de l’Okavango, un dels rius de la vida d’aquest planeta. Aquí les estrelles semblen plorar i arriben a tocar l’aigua amb la seva màgia. És una fotografia que m’ha transportat de nou a Àfrica (mai no he tornat d’allà), recordant les olors, els colors, el vent, el Sol, la Lluna, la Via Làcia, l’espina dorsal de la nit, la gent, sobre tot la gent, sobre tot recordant-me qui som, d’on venim, i que un dia tots vam ser boiximans, cridant-li al Cosmos… “nosaltres vam ser aquí”!

Aquestes fotografies realitzades a Namíbia, Botswana i Zimbawe són de José Manuel Sánchez Bosch, Josep Maria Petit Prats, Rosa Maria Crosa García i Daniel Bosch Portell, menbres d’Astrogirona i Astrobanyoles. Moltes i moltes gràcies amics, la reconnexió còsmica que aporten aquestes imatges és tot un regal per a l’esperit. Fins al proper viatge, que la vida sempre us continuï portant cada vegada més lluny!

Rafael Balaguer Rosa.

FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag