bub
Blog

Astrobarbacoa i quelcom més: Un centenar de persones visiten les instal·lacions del Mas Roig II

Posted in: Portada on 11 de juliol de 2014

Crònica de Francesc Sureda

El passat dissabte el Mas Roig II de Llagostera va ser escenari de festa grossa.

Durant del cap de setmana el Centre d´Interpretació de la Sostenibilitat del Mas Roig de Llagostera, va rebre la visita de més d’un centenar de persones interessades per a les seves activitats en la seva vessant científica tecnològica mediambiental i astronòmica.

El matí vàrem rebre la visita dels representants de la Societat Catalana d´Educació Ambiental, que van poder gaudir d’una passejada pel magnífic Paratge d´Interès Natural.

Els participants varen fer una visita guiada per l´Àrea de l´Energia, varen visitar l´hort biològic i el racó de les plates remeieres, i varen veure la segona edició del Museu dels Residus, dedicada en aquesta ocasió a la neteja dels boscos i dels espais naturals.

La visita del matí va acabar al migdia, amb un dinar de germanor al àrea de pícnic, i una interessant visita al telescopi instal·lat a la cúpula del Observatori Astronòmic del Mas Roig.

Al caure la tarda i després d’acomiadar als components de la Societat Catalana d´Educació Ambiental, varen començar a arribar els components de l´Associació Astronòmica de Girona que es varen desplaçar expressament al Mas Roig per visitar les seves instal·lacions i visionar un documental sobre les activitats del Centre d´Interpretació de la Sostenibilitat.

Finalment al cap vespre, a la posta del sol, es varen dur a terme diferents activitats lúdiques pels més petits, entre elles un concurs de “coets d´aigua” una idea molt simpàtica del nostre company i professor Jordi Arnella, que va tenir un gran èxit de participació.

Per últim, ja de nit, es va celebrar una nova edició del sopar anual conegut com a “astrobarbacoa” on vàrem poder gaudir d’un àpat preparat i cuinat pels mateixos socis de l’Agrupació Astronòmica de Girona.

Aquest sopar, amenitzat amb música ambiental, va concloure a mitjanit amb observacions astronòmiques amb diferents telescopis plantats al àrea d´observació,

Per últim, abans del comiat, en Rafael Balaguer, president de l’Associació, va reunir un grup importat de participants al Aula Polivalent per escoltar les seves explicacions sobre les darreres troballes d´objectes de l’espai a Llagostera, que en el seu dia ja es publicaran.

La resta d´explicacions i les visites guiades, a les diferents instal·lacions, varen anar a càrrec del Dr. Francesc Sureda responsable del Centre.

Podeu veure una galeria de fotografies de les diferents activitats.

FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag