bub
Blog

Excursió a la Cité de l’Espace de Toulouse

Posted in: General, Portada on 9 d'abril de 2014

[Crònica per Roser Oliveres]

El proppassat 30 de març una bona colla d’amics de Astrogirona i d’Astrobanyoles vam viatjar fins a Toulouse a visitar la Cité de l’Espace: una aventura espacial en un espai diferent.
Allà vam poder gaudir de diferents exposicions sobre el nostre sistema solar (amb una autèntica pedra de la lluna i vam poder visualitzar-nos saltant sobre l’espai lunar i comprovar com actua la gravetat), sobre meteorologia (puguen presentar el temps com un autèntic meteoròleg de la tele!), sobre el planeta Terra, un centre de llançament amb coets, satèl•lits i astronautes, la sonda Rosetta, la ISS, una visita interna al Columbus, vam veure la quantitat de satèl•lits que ens envolten i la quantitat de brutícia que llencen a l’espai… Tot això acompanyat amb un munt de jocs per interactuar i experimentar.
A la part de fora, als jardins, vam poder visitar diferents objectes, la famosa estació espaial MIR a on vam poder entrar dins i veure com era realment, el coet ARIANE 5 a escala real (53 m d’alçada), la indestructible càpsula SOYOUZ, una simulació del sistema solar amb la representació de tots els planetes amb informació acurada de cada un (a escala clar, jejeje!!!) i un immens planetari on vam poder gaudir d’una extraordinària pel•lícula sobre col•lisions còsmiques i del cinema IMAX amb un viatge a través de l’univers en 3D.
Un bon diumenge en un espai ideal per visitar en família i perquè els nens puguin passar una bona estona i aprendre.

FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag