bub
Blog

Nova Delphini 2013 capturada!

Posted in: General, Portada on 19 d'agost de 2013

[Crònica de Carles Corney]

El passat dimarts dia 13, va caure un bon ruixat a Girona i al arribar a l’Escala bufava una lleu Tramuntaneta que va deixar el cel ben net, pel que vaig aprofitar a sortir a fer alguna foto de nit. Després d’escoltar l’alerta sobre que un astrònom aficionat havia descobert una nova nova, vaig mirar-les amb deteniment i vaig poder veure que havia tingut la sort de capturar la Nova Delphini 2013
En aquest cas, es tracta d’un sistema binari format per una nana blanca densa i calenta i una estrella gegant i “freda” que transfereix part de la seva massa a la seva companya fins que arriba a la temperatura crítica per produir la fusió nuclear
La foto ha estat presa el 14 d’agost a les 00:20 amb una càmera Nikon D90 i un objectiu de gran camp Tokina 11-16 F2 a ISO 3200, 20s i F4

FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag