bub
Blog

La Platja de Castell de Palamós: somni d’una nit d’estiu

Posted in: General, Portada on 9 de juliol de 2013

Segur que alguna vegada us heu preguntat sobre la veritable naturalesa dels somnis. Què són? De què estan fets? Avui fugirem dels pragmatismes, de la neurobiologia, fins i tot de la realitat i del eixordador dia a dia. Avui sentirem el silenci i ens quedarem només amb la poesia, amb un bell poema visual. I avui fugirem cap a la nit, a somiar. Perquè, voleu saber un secret? En realitat els astrònoms tenim clares poques coses, excepte potser una: una part important dels nostres somnis estan fets d’estels…

I així, seguint els camins que traça el cel, en Josep Maria Petit Prats, astrònom de l’Associació Astronòmica de Girona, va fugir una nit de juliol a trobar-se amb els seus somnis. L’estaven esperant en un escenari magnífic, la Platja de Castell de Palamós. I els comparteix amb nosaltres!

Autor: Josep Maria Petit Prats

Es tracta d’un indret privilegiat, amb una platja encara molt natural i tranquil•la, que compta amb una petita zona de dunes i aiguamolls i algunes joies patrimonials i culturals que la fan un destí únic a la Costa Brava. Un indret només apte per als somiadors professionals!

Autor: Josep Maria Petit Prats

Els nostres avantpassats indigets ja s’hi van establir en un preciós poblat que es pot visitar lliurement. El turó domina la cala i resulta fàcil imaginar-nos als ibers meravellant-se del seu cel en un entorn lliure de contaminació lumínica.

Autor: Josep Maria Petit Prats

I si voleu sentir-vos aventurers de veritat, explorant la costa cap al nord podreu gaudir d’aquesta vista que m’atreveixo a definir d’etèria…

Autor: Josep Maria Petit Prats

Autor: Josep Maria Petit Prats

Podeu consultar la preciosa col·lecció completa de fotografies d’en Josep Maria en aquest enllaç.

També, si goseu endinsar-vos en el bosc de la zona podreu descobrir una curiositat també màgica. La Barraca d’en Dalí. No us deixarà indiferents i segur que els vostres somnis es sentiran còmodes també allí…

El somni d’una nit d’estiu en un bosc màgic, una platja màgica. T’ho perdràs? No! Rebel·la’t, viu-lo, somia…

Autor: Rafael Balaguer Rosa

Autor: Rafael Balaguer Rosa


Mostra un mapa més gran

FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag