bub
Blog

Un passeig pel cel de Canàries

Posted in: General, Portada on 30 de maig de 2013

En Josep Maria Petit Prats, astrònom de l’Associació Astronòmica de Girona, ha passat uns dies al paradís, uns dies tocant el cel a La Palma!

I de manera ben apassionada ens explica la seva experiència i comparteix amb nosaltres una bona part de les seves imatges astronòmiques de gran camp. Podeu accedir a la col·lecció completa des d’aquí.

Via Làctia a La Palma, cortesia de Josep Maria Petit Prats

“Nosaltres vam visitar el telescopi MAGIC, que fa deteccions de raigs gamma, i el GTC. N’hi han força més telescopis, però has de demanar permís i resulten més complicats de visitar.

S’ha de pensar que si es vol anar i visitar el GTC, s’ha de demanar permís com a mínim 3 setmanes abans al web: http://www.iac.es/formularioORM_tur.php. Només s’ha de fer la sol·licitud i esperar per entrar a un grup que ells mateixos preparen. És de franc, i el que fan és convidar-te a fer observació amb telescopis de 8″ i que crec que costa uns 40 euros.

Les fotografies de la Via Làctia es van fer en diverses localitzacions: les que només hi ha roca sota el Roque de los Muchachos es van fer al mirador de la Caldera de Taburiente, i les que hi ha arbres també a la Caldera de Taburiente però força mes avall, a un mirador que es diu La Cumbrecita.

Via Làctia a La Palma, cortesia de Josep Maria Petit Prats

Les fotos es van fer amb una Nikon D700 i un objectiu de 14-24mm, a 2.8. Es van fer entre 15 i 20 segons d’exposició, a ISO 6400 i F/4. Si us baixeu les imatges al fitxer EXIF hi ha la informació més detallada incloent l’hora en la que es van fer.

Veureu que en les fotos a la part baixa es veu una mica de contaminació lumínica (vermellosa). Curiosament, aquesta no prové de La Palma, si no de les illes properes, Tenerife i La Gomera, que es veuen perfectament des de La Palma. S’ha de pensar que entre La Palma i Tenerife hi ha 85 km. És com si nosaltres des de Llagostera veiéssim la llum de Barcelona!

Via Làctia a La Palma, cortesia de Josep Maria Petit Prats

La veritat és que ha estat una sortida impressionant tant per temes d’astronomia com de rutes que hi ha per fer trecking, per exemple. En una setmana vam fer més de 900 km en cotxe i 50 km a peu. Va ser una setmana força completa atès que tornant de fer la caminada, sopàvem a les 19:00, dormíem fins les 02:00 i feiem ruta nocturna fins les 06:00 del matí; desprès dormíem fins a les 09:00 per esmorzar i tornar a fer una altra ruta a peu! Però, com ja sabeu, per a tot el que es fa amb ganes i il·lusió no importa l’horari!

Per a la gent que li agrada la natura, podreu trobar una verdor exuberant i també la part àrida dels volcans recents.

I per cert, l’hotel una passada, el H10 Taburiente Playa! No havia vist mai un buffet tan immens i tanta varietat! Fora de temporada pots trobar preus de menys de 70 euros amb buffet de sopar i esmorzar inclosos, un lloc idíl·lic per passar uns dies anti-estrès, si en teniu ocasió us en recomano l’experiència.”

FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag