bub
Blog

Aurores boreals 2013

Posted in: General, Portada on 20 de març de 2013

Els nostres companys d’Astrogirona i Astrobanyoles, Josep Maria Petit i Daniel Bosch, acaben de tornar de Finlàndia d’observar un espectacle màgic, les aurores boreals!

Ells mateixos ens expliquen una mica la seva aventura i comparteixen amb nosaltres les seves fotografies.

Josep Maria:

“Us passo algunes fotos del viatge a Finlandia / Noruega de la setmana passada, vam ser un grup de 14 persones una mica esbojarrades, ja que el tema consistia en fer fotos a la nit a -34ºC! Aquest any la intensitat de les aurores va ser inferior al passat però vam fer guàrdia cada nit igualment com Déu mana.

En aquestes fotos i vídeos (a la part superior), podreu veure com es pot anar a 130 Km/h per unes carreteres gelades, amb rodes de claus. Durant el dia la temperatura era d’entre -16ºC i -20ºC, vam agafar els dies mes freds del mes!, encara estic amb procés de descongelat!…”

https://www.dropbox.com/sh/yutoarnk7tku1ax/L69h9t3PRr

Daniel Bosch:

“Doncs fidel a la meva ja clàssica sortida a la cacera d’aurores boreals, aquets mes de març he tornat a anar a Inari al nord de Finlàndia a tornar a veure i fotografiar aquest espectacular fenomen.

Aclarir que aquest any malgrat estar en un teòric màxim solar, les aurores han estat menys intenses que l’any passat i que inclús hi va haver dos dies en els que no es varen dignar a aparèixer. De fred… doncs molt més que altres vegades! Hem superat el rècord que teníem de -24ºC a uns acollonants -34ºC!

Núvols… doncs gairebé no n’hem tingut. Potser això i la companyia del grup han estat el millor del viatge!

Us deixo l’enllaç del Youtube que he penjat de les fotos. Espero que us agradi!”

https://www.youtube.com/watch?v=0nhH7s9Yq8M

FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag