bub
Blog

Mart en 3D a Banyoles

Posted in: General, Portada on 4 d'octubre de 2012

El passat dissabte dia 29 de setembre es va dur a terme la segona de les xerrades que sota el títol “Astronomia a la fresca” va programar Astrobanyoles, coincidint amb l’exposició que amb el suport de la Fundació La Caixa es duu a terme al Museu Darder de Banyoles entre el 13 de setembre i el 22 d’octubre, i que porta per títol “Mart-Terra: una anatomia comparada”.

En aquesta ocasió, ateses les males condicions meteorològiques, l’activitat es va haver de realitzar al passadís d’entrada del Museu, tota vegada que la sala de conferències estava ocupada per l’esmentada exposició. Tot i així, l’assistència de públic fou nombrosa, sobrepassant la seixantena de persones en un espai que no estava preparat per a tal fi i que va fer que molta gent seguis la conferència dempeus.

La xerrada, que anava a càrrec d’en Rafael Balaguer, President de l’Agrupació Astronòmica de Girona i soci d’Astrobanyoles, es va dividir en dues parts, una primera en la que desprès de parlar-nos de les principals característiques del planeta vermell es va centrar en les diferents evidències que hi ha de la presència de líquids en la seva superfície, des dels oceans que antigament havia tingut Mart, i que avui en dia han desaparegut, fins a les evidències actuals, com poden ser els seus estanys gelats.

Un cop acabada aquesta primera part, i desprès de repartir ulleres a tots els assistents, ens va delectar amb un seguit de fotografies de la superfície marciana en 3D.

Mart en 3D a Banyoles

Més informació sobre l’activitat, aquí.

Crònica i fotografia cortesia de Joan Anton Abellan, President d’Astrobanyoles.

FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag