bub
Blog

Explorant l’Univers a TV3

Posted in: General, Portada on 28 de gener de 2012

Amb motiu de la realització del programa “Banda Ampla” de TV3 titulat “Explorant l’Univers” i que va ser emès el dia 26 de gener, un equip de reporters de TV3 es va desplaçar a Llagostera, a l’observatori Can Roig , seu de l’Agrupació Astronòmica de Girona per enregistrar com és una activitat de divulgació científica en la pràctica.

Així, els periodistes van estar 5 hores amb nosaltres, enregistrant la classe del Curs d’Iniciació a l’Astronomia que vam dedicar a mostrar les capacitats d’operació remota de l’Observatori Can Roig. Després, i un cop a la cúpula, tothom va poder observar diversos objectes com M42, la Rosetta, el Cap de Cavall o el gran Júpiter.

L’ambient que es va aconseguir entre tots, periodistes, astrònoms i alumnes va ser gairebé místic, com no havia vist mai! Moltes gràcies a tots els que ho vàreu fer possible!!! Les emocions a flor de pell dels alumnes ens van arribar al cor i van fer que prengués sentit tot l’esforç que hem dedicat a que aquest observatori sigui avui una realitat.

Podeu veure a l’equip de TV3 en acció en el setmanari de LlagosteraTv, 27-01-12.

Aquesta era la sinopsi del programa:

“La fascinació per l’univers és tan antiga com la humanitat, però en qüestió de pocs anys els avenços han estat revolucionaris i ens han apropat més que mai a les estrelles. “Banda ampla”, el programa que dirigeix i presenta Lídia Heredia, debatrà sobre el present i el futur d’aquestes investigacions i sobre les possibilitats que poden obrir tan a curt com a llarg termini. El turisme espacial, ara l’abast d’uns pocs, encara creixerà més els propers anys? Arribarà un dia en què esgotarem els recursos de la Terra i haurem d’anar a viure a un altre planeta? I quines repercussions socials, científiques i religioses tindria la descoberta d’alguna forma de vida extraterrestre? El programa també es preguntarà per què tot el que té a veure amb la recerca de l’univers sovint deriva en creences com el “fenomen ovni”. Per parlar de tot això, “Banda ampla” tindrà la presència d’especialistes en astronomia i biologia, enginyers, estudiants de física i aficionats a l’observació de les estrelles. Hi participaran, entre d’altres, Ignasi Ribas, investigador de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya, i Anna Bru, que serà la primera dona catalana de fer un viatge espacial. El plató es completarà amb convidats de Riudellots de la Selva i del col•legi Sant Josep-Teresianes de Barcelona.”

El clip enregistrat el dilluns 23 de gener durant el Curs d’Iniciació a l’Astronomia va obrir el programa on, per part de l’Agrupació Astronòmica de Girona van participar la Danae Jiménez, alumna i Rafael Balaguer, professor del curs i President de l’Entitat.

Va resultar una experiència molt interessant i agradable i des d’aquí donem les gràcies a TV3 pel seu interès i pel seu tracte excepcional.

Danae Jiménez i Rafael Balaguer a Tv3

Danae Jiménez i Rafael Balaguer a Tv3

Danae Jiménez i Rafael Balaguer a Tv3, fotografia d'Armengol Torres

FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag