bub
Blog

Fins sempre Atlantis!

Posted in: General, Portada on 23 de juliol de 2011

El passat dia 21 de juliol, la tripulació de l’Estació Espacial Internacional va fotografiar un esdeveniment que mai més no es repetirà: la re-entrada a l’atmosfera terrestre d’un transbordador espacial. Marcant el final del programa de la NASA del transbordador que ha durat 30 anys, l’Atlantis va tornar cap a la Terra en un arc de foc que només sis viatgers de l’espai van poder tenir la sort de veure des de dalt!

Darrera re-entrada de l'Atlantis

La banda de llum verda al fons és una bombolla lluminosa que envolta al nostre planeta, decorant la part superior de l’atmosfera amb l’aspecte d’una aurora polar. Encara que aquest resplendor s’assembla a l’aurora, la seva física subjacent és diferent. Aquesta llum verda està causada per tot un ventall de reaccions químiques en l’atmosfera superior degut principalment a la radiació ultraviolada solar. Les aurores, en canvi, estan causades per l’impacte amb la Terra de ràfegues de vent solar.

Com a record, si cliqueu a la foto del darrer aterratge de l’Atlantis podreu visitar una fantàstica crònica foto a foto del darrer viatge d’un transbordador espacial. És un àlbum espectacular que m’agrada per l’entusiasme i emoció amb que la seva autora, Ángela Posada-Swafford, ens narra els esdeveniments en primera persona d’una forma clara i amena i, el més important, a peu de nau! No us el perdeu, les imatges son impressionants i, sobretot, molt fresques i espontànies!!!

Darrer aterratge de l'Atlantis

Fins sempre Atlantis!

FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag