bub
Blog

Gran ejecció de massa coronal

Posted in: General, Portada on 8 de juny de 2011

El dia 7 de juny, els camps magnètics sobre els grups de taques solars 1226 i 1927 es van tornar inestables i van esclatar. L’explosió resultant va produir una flamarada solar de classe M2, una tempesta de radiació de classe S1 i una pel•lícula increïble!

Gran part del plasma llançat per l’explosió simplement va caure de nou al Sol – de fet, això és el que fa que les imatges siguin realment dramàtiques -. En el vídeo es poden veure bombolles de gas calent més grans que la Terra que causen brillants esquitxades on colpegen la superfície solar!

Detall de l'ejecció de massa coronal

Alguns fragments de plasma, però, van aconseguir assolir la velocitat d’escapament i van fugir del Sol en forma d’una ejecció de massa coronal espectacular!.

En viatjar a més de 1100 km/s, aquesta ejecció de massa coronal colpejarà el camp magnètic de la Terra durant els dies 8 i 9 de juny, així que els observadors del cel en latituds altes han d’estar alerta per si poden observar aurores polars.

El Sol, per fi es desperta?

Font SpaceWeather

FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag