bub
Blog

El frau de la Lluna

Posted in: General, Portada on 11 d'abril de 2011

El darrer dissabte, dia 9 d’abril, el Sr. Rafael Balaguer, membre d’Astrobanyoles i President de l’Agrupació Astronòmica de Girona, ens va presentar una interessant xerrada sobre la possibilitat que els viatges tripulats a la Lluna fossin un frau, dins el cicle de conferències “Tardes de Ciència” que es van celebrant amb regularitat al Museu Darder de Banyoles.

El conferenciat analitza el material gràfic: fotografies i vídeos procedents de la Nasa que sustenten aquesta coneguda llegenda urbana que circula amb profusió per Internet. Ho fa amb tanta amenitat, talent i passió, que segurament a mitja presentació, més de la meitat de la concurrència dubtava de l’èxit de la Missió Apollo!

Sigui com sigui, el recorregut per les ombres, petjades, banderes onejant, mòduls lunars,… que de forma sistemàtica ens va dur el Sr. Rafael, ens va permetre recuperar uns instants gloriosos dels viatges espacials, així com l’esperit aventurer d’aquells homes de carn i ossos que van ser els astronautes que van trepitjar per primer cop la Lluna. Com la imatge de l’astronauta que mentre saltava per la superfície de la Lluna anava cantant! i tant ell com nosaltres sabem, que si hagués fallat alguna cosa, ningú els hauria pogut anar a rescatar…

Rafael Balaguer al Museu Darder de Banyoles

Crònica d’Antoni Raïch publicada a www.astrobanyoles.org

Unes 90 persones van assistir a la xerrada.

Moltes gràcies a tothom per participar en aquesta activitat!

Més info aquí

A continuació podeu veure la xerrada completa gràcies a QUELS-PRODUCCIONS www.iquels.com


Watch live streaming video from allconfe at livestream.com
FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag